Velkommen

Tenke seg til at jeg klarte å unngå å være pedantisk i det første blogg-innlegget mitt. En pedant, noe jeg i visse sammenhenger kan være, vil nemlig normalt tenke i følgende baner:

Hmpf. Jeg kan i hvert fall ikke kalle velkomst-innlegget mitt for ‘Velkommen’; det gjør jo alle de teite bloggerne som skriver mindreverdige blogger med én-setnings-innlegg som er totalt uinteressante for andre enn deres nærmeste venner, kanskje ikke en gang dem. Nei, tittelen må mye heller være en dyp setning på latin, for, som vi alle vet, bortsett fra nevnte kjedelige mennesker, quidquid latine dictum sit, altum sonatur.

Nå hadde det seg slik at jeg i siste liten tok meg selv i nakkeskinnet og fikk meg til å se de harde fakta. Dette er da saktens ikke Phys. Rev. Lett., men en forbasket blogg. Folk flest skal føle seg relativt velkomne når de surfer innom denne bloggen; det skulle bare mangle at de ikke ble ønsket deretter. Dette er altså Prokrastinuft, som er mitt forsøk på å 1) Ha noe å gjøre mens jeg finner ut hva jeg skal gjøre med livet mellom universitetet og jobbmarkedet, muligens mens jeg egentlig skulle ha gjort andre viktige ting, og 2) Spre litt sunn fornuft til verden, og Norge spesielt, derav språkvalget.

Ser du nå? Prokrasti-nuft. Spør om jeg er stolt av neologismen min.

Uansett. Den opprinnelige meningen med denne bloggen var at den skal være en skeptiker-blogg på norsk. Hvis du lurer på hva en skeptiker er, så synes jeg det er kjempekult, for da har du noe å lære. Og* der har vi nok noe til felles, for jeg vil gjerne lære å bli en bedre skeptiker selv. Videre forbeholder jeg meg retten til å skrive hva pokker jeg vil innimellom, men jeg lover å unngå én-setnings-innleggene, bortsett fra der nettopp enslige setninger i seg selv kan brukes som et språklig virkemiddel som fremhever innleggets… slagkraft. Ja.

Prokrastinuft kan nås fra den tiltrekkende og spissfindige adressen prokrastinuft.no**, som deretter vil omdirigere til bloggens hjem på wordpress. På Om-siden kan du finne en lignende oppsummering om dette nettstedet og kontaktinfo. Etter hvert vil jeg lage flere temasider om ting jeg synes det er viktig å lære bort. Velkommen skal du være, og jeg også. Jeg erklærer herved kvelden prokrastinert!

*Ikke prøv deg. Jeg har all rett.

**Det var mitt hint til deg for at du skal legge meg til i din bloggrull i dag!

Reklame

17 thoughts on “Velkommen

 1. Frierier per blogg er i grunn ikke helt i min gate, men for all del, jeg er smigret (tror jeg).

 2. Hvis det er til noen trøst kan jeg i det minste legge deg til i bloggrullen. *veive med tryllestav*

  Forøvrig må jeg se til helvete å skrive blogg snart. Dust dust dust. Gnah.

 3. Gratulerer med velkomstmelding, når kan vi forvente innhold? 😉

  Forresten måtte jeg le ved den først fotnoten din! Jeg vet at det godtas, og jeg synes ikke det er noen god grunn til at det ikke skulle godtas, men takket være norsklærer Strand føler jeg alltid et lite stikk av motvilje når det ikke synes å være noen god vei utenom. Klassisk kondisjonering.

 4. Jeg er som det rockebandet som har turnéliste, platecover og t-skjorter klare før det egentlig har skrevet noen sanger.

  Stand by. Fint med kommentarer da. (:

 5. Det begynner å ane meg at denne bloggen nok ikke kommer til å ta av. Nu vel. I stedet for blogging kan jeg anbefale å ta turen til skeptikertreff i Oslo, ute i august! Informasjon på facebooksiden Norske skeptikere.

 6. Takk for tips, Anders!

  Uansett, dere 1-2 personer som måtte ha oppdaget denne bloggens eksistens må vel være i ferd med å gi opp håpet på oppdateringer «by now». Det eneste jeg kan fortelle er at dere hadde hatt full forståelse for situasjonen dersom dere hadde vært meg akkurat nå. Koden oversatt: det har skjedd en god del i sommer.

  Jeg skal skrive her. Jeg lover dere. Så lenge jeg får klart andre-innlegget, så kommer alt til å gå en smule radigere. Dette er ikke en blogg som kommer til å slettes. (:

  Håper på litt live-blogging fra TAM London, blant annet, så det blir mye stas fremover!

  Wheeeee

 7. Kult at så mange norske skeptikernisser har tenkt seg dit da! Det blir jo unektelig stas. Håper forresten sjefsnissen sjøl, herr Randi, er frisk nok til å glede oss med sin tilstedeværelse.

 8. Håper Randi kommer seg ja… men klarer meg fint uten ham på selve TAM London. Var kjipere at Dawkins meldte avbud…

 9. «Uansett, dere 1-2 personer som måtte ha oppdaget denne bloggens eksistens må vel være i ferd med å gi opp håpet på oppdateringer “by now”. Det eneste jeg kan fortelle er at dere hadde hatt full forståelse for situasjonen dersom dere hadde vært meg akkurat nå. Koden oversatt: det har skjedd en god del i sommer.»

  For all del, riktignok hadde jeg visse forventinger, men du er unnskyldt. Men møt opp på skeptikertreff! Øl og homeopat-dissing, kan det bli bedre? Belønning er utlovet til den som finner en el-allergiker å ta med, slik at vi alle kan late som vi skrur av mobilene våre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s