En overdose og dens bivirkninger

Foto: A. Brattli

Den globale 10:23-kampanjen er offisielt over for i år, og det er på tide å sette seg ned og studere bivirkningene den har ført med seg.

For en som meg, som aldri egentlig har tid til noe, er vel den beste måten å oppsummere på å gjøre dette gjennom andre flinke mennesker som allerede har skrevet masse fint om aksjonen.

Foto: A. Brattli

Likevel tar jeg meg selvsagt tid til å først og fremst takke alle som møtte opp! Dere var med på å sette både Oslo og Trondheim på kartet over folk med sterke meninger mot at homeopatiske sukkerpiller blir markedsført gjennom apotek, side om side med ting som faktisk gjør det de sier at de skal gjøre.

Mini-aksjon i Trondheim! (Klikk for å se alle bildene fra aksjonen på Flickr) Foto: H. Mosseby

Så til de andre flinke menneskene:

All takk til FriTanke.no som har fulgt kampanjen nøye, og har skrevet saker om det både i forkant og i etterkant av aksjonen.

Verdibørsen på NRK P2 hadde et innslag om aksjonen, inkludert et felt-intervju med undertegnede på et apotek (Vi ble til slutt kastet ut! Fnis.). Programmet ble sendt på lørdag morgen før overdosen fant sted, og den finnes også som nedlastbar podcast.

Gunnar skrev en fantastisk, fantastisk oppsummering som egentlig bør gjøres om til en brosjyre og leses av alle i hele universet og deles ut til alt fra apoteker til klasserom. Glem ikke å lese den underholdende, men forutsigbare responsen han linker til fra alternativ.no, som tydelig ikke har fått med seg noen av poengene med 10:23-kampanjen.

Pernille nevner også aksjonen, og minner dessuten om en uunnværlig ressurs for de som lurer på hvordan homeopati fungerer: http://howdoeshomeopathywork.com. Heldigvis har noen tatt seg tid til å lage en nøye oversatt utgave på svensk.

Jeg gjorde et kort intervju om 10:23 med Ole Eivind i Uillustrert Vitenskap her om dagen, som også er tilgjengelig som podcast. Jeg har ikke fått hørt episoden selv enda, så jeg kan foreløpig ikke garantere for innholdet i det jeg fikk lirt av meg. Jeg fikk imidlertid gjort litt skamløs reklame for Saltklypa mens jeg var i gang!

Apropos podcaster fikk jeg meg en aldri så liten bakoversveis da jeg spilte av forrige ukes episode av den utmerkede australske The Skeptic Zone, for hvem andre enn vesle overdose-Kristin fikk æren av å åpne hele sulamitten?

Det er jammen farlig å havne på Youtube … Og nå ser det ut til at jeg skal bli intervjuet der også. På Skeptic Zone altså. Neste uke. På vegne av alle norske skeptikere.

Shit. Litt redd nå.

Men det er fantastisk morsomme tider. Følg med, sier jeg bare.

Reklame

4 thoughts on “En overdose og dens bivirkninger

  1. Tilbaketråkk: Tweets that mention Bloggeti-blogg: En overdose og dens bivirkninger -- Topsy.com

  2. Tilbaketråkk: NaBloPoMo — Dag 28: Best of Prokrastinuft – Parallaksen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s