Fredagslinkene gjenoppstår

Hurra for fredag, og hurra for at jeg, i stil med kulingen som herjer i Blinderns smale vindkorridorer, for første gang på alt for lenge kommer med en storm av lenker som man kan kose seg med før helgen.

  • Apropos storm, kan jeg aller først presentere Tim Minchins geniale, ni minutter lange beat-dikt med samme navn, som endelig offisielt har fått sin première som animasjonsfilm. Jeg fikk gleden av å se førpremièren i London i fjor høst, før den visstnok var hundre prosent ferdigprodusert.

    Jeg har én eneste kritikk av den (ellers lovpriser jeg den opp i skyene, selvsagt), og det er at Minchins fremføring av diktet i filmversjonen høres litt for sjelløs og innøvd ut, til forskjell fra live-versjonene man kan finne rundt på internettet.
  • James Randis Norgesbesøk er altså offisielt over. En rapport fra turneen med lysbildeshow kan ses på JREFs sider. Legg merke til bildene. Særlig ett av dem. Det er nemlig et bilde av Saltklypa-redaksjonen som intervjuer mannen selv! Intervjuet, helt uklippet, kan høres i sin helhet her. Jeg er mektig imponert over PR-arbeidet til Ingen liker å bli lurt-kampanjen, som dessuten fikk Randi med på Schrödingers katt. Hele foredraget til Randi fra Trondheim, samt en oppsummering av pressedekningen i Norge kan også ses på randi.org.
  • Etter det første årsmøtet på femten år (!) har foreningen Skepsis har endelig fått nytt styre! Marit oppsummerer på sin nylig revampede, nå norskspråklige blogg Hugs & Science, hvor hun også gir en beskrivelse av hver av oss (ja, jeg ble brutalt valgt inn mot min vilje). Les! Og bokmerk Hugs and Science hvis du ikke har det allerede.
  • Et par blogganbefalinger til er på sin plass. Christian Fagerlands blogg fanget min oppmerksomhet med det supre innlegget om Norwegian Ghost Hunters’ eventyr på Fredrikstad Stadion her forleden, noe som sammen med boken jeg for tiden holder på å lese fikk meg til å begynne på et blogginnlegg om spøkelsesjakt selv. Det kommer snart™. Men les de andre innleggene og, altså. Tommel opp. Et innlegg til jeg kan anbefale kommer fra bloggen til Johannes, som utbroderer om overtro blant folk.
  • Det ser ut til at jeg er blitt en rakker på naturlige overganger: Sistnevnte blogger er fra min hjemby Fredrikstad, og jeg kan med stor entusiasme meddele at han har tatt initiativ til å starte med skeptikertreff der! Her er Facebook-arrangementet man kan melde seg på, og jeg anbefaler alle skeptikere i Fredrikstadområdet til å ta seg en tur på Verdensspeilet kaffebar den 20. april.
  • Siden det er fredag, må vi trappe ned innlegget med litt kosefjas. Vi elsker Brita og hennes sylskarpe harselas med fjollete damer og herrer på tv, og det toppet seg virkelig med anmeldelsen av Den andre siden for en uke siden. Pass på at du befinner deg i et rom hvor det er lov til å rulle rundt på gulvet i voldsom latterkrampe.
  • Jeg avslutter med en «God helg», en «Ses vi på Kaizers på Spektrum imorgen eller?» og et fabelaktig bilde av skater på svømmetur i Mexicogulfen.

golden-ray-migration

Reklame

2 thoughts on “Fredagslinkene gjenoppstår

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s