Kan vi stole på vitenskap? Åpen konferanse i Oslo 9.–10. november

Jeg vil benytte anledningen til å reklamere for et arrangement som jeg gleder meg veldig til, og som jeg synes er veldig, veldig viktig.

Vitenskapsåret er i regi av Kunnskapsdepartementet, og 2011 skal være «året hvor vi setter debatten om høyere utdanning, forskning og innovasjon i sentrum», i følge dem selv.

Mer spesifikt kan vi lese på deres hjemmesider at

I Vitenskapsåret ønsker vi å stille de grunnleggende spørsmålene om forskningens tillit og legitimitet. Hvor går grensene for vitenskap? Hvordan bør forholdet mellom vitenskap og politikk være? Når trenger vi mer forskning og når vet vi nok til å handle? Hva hemmer og fremmer kvaliteten i forskning og høyere utdanning? Samsvarer dagens utdanninger med morgendagens behov? Dette er eksempler på spørsmål vi må stille oss.

I forbindelse med Vitenskapsåret skal det blant annet holdes en rekke konferanser og seminarer (se alle på Vitenskapsårets kalender). Den jeg vil trekke frem med dette innlegget er konferansen «Kan vi stole på vitenskap?«, som avholdes i Oslo 9.–10. november, altså allerede neste uke i skrivende stund.

Hvis vi ser bort fra at Norge under denne konferansen blir beæret med besøk fra selveste Ben Goldacre og Naomi Oreskes (Seriøst, jeg kunne faktisk stoppet der. NERDEHELTER), ser dette ut som et meget interessant opplegg. Hele programmet er lagt ut i .pdf-format på herlig rosafarget bakgrunn i linken til arrangementet.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland har idag også skrevet et innlegg på sin egen blogg, hvor hun selv inviterer til konferansen. Hun kan fortelle at «Her møtes politikere, forskere, studenter, byråkrater og journalister for å drøfte blant annet hva som skjer med vitenskapelige funn i møte med den politiske hverdagen.» Jeg vil herved legge «skeptikere» til i listen over registrerte deltakere!

Bare det faktum at spørsmålet som ligger i tittelen på arrangementet stilles i norsk politisk sammenheng, synes jeg som selvutnevnt skeptivist er veldig stas, og jeg deltar med største selvfølge. Så vidt jeg har skjønt er det ennå noen få ledige plasser, så skynd deg og meld deg på her!

Reklame

2 thoughts on “Kan vi stole på vitenskap? Åpen konferanse i Oslo 9.–10. november

  1. Tilbaketråkk: Kan vi stole på vitenskap? Åpen konferanse i Oslo 9.-10. november « Skepsisbloggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s