Sanal Edamaruku til Skeptikere på puben!

Jeg håper inderlig du ikke har noe å finne på den kommende lørdagskvelden, for da har jeg et hett tips:

(Phear my mad photoshop skillz. Klikk for full størrelse)

(Phear my mad photoshop skillz. Klikk for full størrelse)

Sanal Edamaruku holder Norgesturné, og stikker innom Skeptikere på puben Oslo! Foredraget han skal holde er i samarbeid med Skepsis, og kan oppsummeres på følgende måte:

Extra-ordinary powers and capacities are attributed to Indian holy men and gurus since long time. Stories of fakirs who fly over carpets, or survive decades without food are common. Popular religious myths tell about attaining powers by long and hard meditation techniques. Some popular myths tell about the mixing of magical herbs and secret holy words to get supra-human powers. 

Having these popular myths in the mindset of people, charlatans use pranks and tricks to win the faith of the gullible. Some pretend to be protector of the faithful, while some others sell the «power» for a price. The gurus easily become very rich and politically powerful. Some acquire huge personal wealth by invoking mythological images. In some cases, when psychopaths are presented as incarnation of god, thousands follow them. They loot money from the naive believers and from governments. The victims of gurus, holy men and charlatans live in fear, permanently exploited. 

Sanal Edamaruku, now President of Rationalist International, who spent more than thirty five years to educate Indian public about the dangerous influence of holy men, tells the story…

Et intervju med Edamaruku kan forøvrig høres i en tidligere episode av Saltklypa, og litt om hvorfor han har vært i Skandinavia de siste månedene kan du blant annet finne ut dersom du går til arrangementets hjemmeside, eventuelt på Facebook.

Det kjipe er jo at jeg ikke rekker det. Men da er det jo flott at han skal holde enda et foredrag noen dager senere, nærmere bestemt 13. mars på Humanismens hus i Oslo! Fett. (For de som måtte befinne seg i andre deler av landet kan jeg røpe at Sanal tar turen både til Bergen og Trondheim i disse dager.)

Ses vi?

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s