Stjerneklart — Siste nytt fra verdensrommet

(Krysspostet på Skepchick.no)

Bokanbefaling! Igår lanserte Spartacus forlag antologien Stjerneklart: Siste nytt fra verdensrommet. Boka er et samarbeidsprosjekt med Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiO, og lanseringen ble arrangert sammen med Realfagsbiblioteket.

Stjerneklart tar for seg alle mulige temaer i absolutt hele universet, bortsett fra den lille prikken vi selv bor på. Det er en samling av de beste tekstene som er publisert de siste årene som omhandler astronomi og romfart, i mange forskjellige medier. Her finner vi avisartikler, essays, blogginnlegg — til og med en sangtekst. Boka inneholder også noen nye tekster skrevet spesielt for anledningen. Forfatterne inkluderer både forskere, journalister, bloggere og generelle astro-entusiaster. (Sistnevnte kategori inkluderer blant annet undertegnede, som var så heldig å få lov til å bidra med en nyskrevet tekst om roboter på Mars.)

Høres dette spennende ut, så har du helt rett! Boka ble dessuten skikkelig fin (den har til og med fått flotte fargebilder). Redaksjonen, ledet av Jostein R. Kristiansen, har gjort et makeløst arbeid, og lanseringen igår var kjempegøy. Stjerneklart er del 2 i en serie bøker kalt Populærvitenskap som angår deg, hvor del 1, utgitt i fjor høst, hadde klima som tema. Sjekk ut Isfritt også!

Dersom du går forbi en bokhandel idag, vis gjerne interesse og spør om de har den inne/kan ta den inn! Og vil du vite litt om hvor bra boka er før du eventuelt kaster alle pengene dine på den, har Aftenposten Viten de par siste ukene publisert to utdrag fra Stjerneklart, ett skrevet av Marianne Moen ved Norsk Romsenterog ett av Anna Kathinka D. Evans fra UiO.

Boka hos Spartacus forlag

Bokas Facebook-side

b53W-Yg1q0piA8GCrzxyy1ZkOASDagw5zCYewvxfbtY,dzEa9H7MHplExpa1tSgOkpvlJZ1Y4N9t3xQc80r3vWY

(Jeg tjener ikke noe på dette innlegget, bare mer ego-poeng. Er bare stolt av boka mi. bokamiiiii! #bokami *stolt*)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s